\"Умните\" домакински уреди са акцент в представянето на Samsung на IFA 2017

Международният форум се провежда в Берлин

\

Снимка: Samsung

„Умни“ домакински уреди и иновации при носимите устройства са два от акцентите в представянето на Samsung Electronics на форума IFA 2017 в Берлин. "Иновациите на Samsung са вдъхновени от потребителите, променяйки живота им незабавно", коментира Дейвид Лоус, главен маркетинг директор на Samsung Electronics Europe. 

Целта на новите домашни уреди на Samsung е те да донесат значима разлика в живота на хората с помощта на иновативни решения, каквато е технологията технологията QuickDrive за перални машини, която намалява наполовина времето за изпиране, а използваната енергия с 20%. Иновацията се корени в това, че в задната част на барабана има допълнителна пластина, осигуряваща движение назад и напред, освен нагоре и надолу. AddWash пък позволява да се добавят дрехи към пералнята по време на активен цикъл. 

Южнокорейската компания се похвали и с безжичната прахосмукачка POWERstick PROTM, снабдена с 150 вата всмукателна мощност, 40 минути време за работа и живот на батерията до пет години. 

Тази година Samsung планира да разшири и гласовите възможности на хладилника Family Hub в страни от Европа, включвайки английски, немски, френски и италиански език. 

Умерена свързаност за живот в движение

В областта на все по-популярните носими устройства, каквито са „умните“ часовници, Samsung се похвал ис подобрена свързаност, предлагаща цялостно управление на активностите. 

По време на IFA 2017, Samsung представи три нови носими устройства. Първият представител е универсалният „умен“ часовник Gear Sport с вграден GPS, функции за проследяване на тренировката и хранителния режим. Характерно за него е, че може да управлява устройствата с поддръжка на Samsung IoT, да действа като дистанционно, когато изнасяте PowerPoint презентация или се забавлявате със Samsung Gear VR, както и да се разплащате със Samsung Pay (само за NFC).

Samsung представи и Gear Fit2 Pro - модерна фитнес GPS гривна. Разполагаща с извит 1.5-инчов Super AMOLED дисплей и с възможност за проследяване на различни дейности. В тази връзка компанията си партнира със Speedo при създаването на приложение, следящо показатели като брой дължини, време за една дължина и вид на замаха. 

В партньорство със Spotify, Samsung предоставя на потребителите достъп до музика, дори когато те са офлайн или са оставили своите телефони у дома. Сътрудничеството с UnderArmour осигурява набор от персонализирани приложения. Безжичните слушалки Gear IconX 2018 завършват серията от носими устройства, представени от Samsung в IFA 2017.

Нови стандарти при визуалните дисплеи 

По време на IFA 2017 компанията представи и новата 43-инчова версия на телевизора The Frame, който бе дебютира за първи път по-рано тази година. Samsung си партнира с водещи галерии и музеи като LUMAS, Saatchi Art и Sedition, за да подобри по-нататък The Frame като устройство, ориентирано към изкуството. 

В тази връзка компанията обяви и партньорство с музея Прадо, както и планове за придобиване на приблизително 1000 известни творби, на които скоро ще могат да се насладят в The Frame Art Store. Потребителите ще могат да избират от разширената селекция от произведения, възползвайки се максимално от своя телевизор, дори когато не го ползват.

В допълнение към Art Store, Samsung Collection със специално курирани творби и функцията „My Collection”, която позволява на потребителите да проектират свои лични изображения на екрана, като дава на потребителите още повече възможности за визуално персонализиране на своето пространство.

Заедно с The Frame, Samsung представи и плановете си за разширяване на категорията QLED в Европа, тъй като тя продължава да разширява своето присъствие на престижния телевизионен пазар. 

Представен бе и най-големият QLED гейминг монитор в света - CHG90, с 49 инча размер и ултра широк ъгъл на гледане от 178 градуса. CHG90 предлага цялостно и завладяващо изживяване, разширявайки визуалните възможности на гейминг монитор, без компромис по отношение на скоростта.
Коментари: 0