УниКредит Булбанк ще предлага застрахователни продукти на Алианц

Двете финансови институции подписаха споразумение за партньорство в България

УниКредит Булбанк ще предлага застрахователни продукти на Алианц

Павлин Петков, Александър Проценко, Левон Хампарцумян и Енрико Минити (отляво надясно)

Снимка: Economic.bg

УниКредит Булбанк и Алианц обявиха специално партньорство за България, според което банката ще предлага ексклузивно продуктите на застрахователната компания в областта на животозастраховането и общото застраховане.

Застраховките вече се предлагат в клоновата мрежа на банката от началото на октомври. Първоначално ще се предлагат полици за застрахователна защита на живота и имуществото.

В допълнение ще бъдат разработени и нови продукти, които двете институции ще предлагат.

Подписването на споразумението за България идва като продължение на решението за партньорство между УниКредит и Алианц на регионално ниво за страните от Централна и Източна Европа.

"С подписването на споразумението ще затвърдим успешната практика заедно да предлагаме на клиентите най-подходящите за тях продукти при изгодни условия", заяви главният изпълнителен директор на УниКредит Буллбанк Левон Хампарцумян.

Той допълни, че банката има над 1 милион активни клиенти, част от които вече ползват застрахователни услуги (включително на Алианц), но новите продукти ще бъдат предложени на тези, за които анализи на банката покажат, че може да са подходящи.

Продуктите ще бъдат разпространявани и чрез дигитални канали, каза Енрико Мити, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк.

Ще бъдат разработени и иновативни застрахователни продукти както за местния пазар в България, така и на регионално ниво, допълни Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

"В България проникването на застрахователните продукти е все още ниско и се надяваме с това партньорство и широката клиентска база на УниКредит Булбанк да променим тази тенденция", коментира Павлин Петков,  главен финансов директор на Алианц България Холдинг.

От застрахователната компания обаче за момента не дадоха коментар какъв ръст на застраховките очакват от предлагането на продуктите пред дистрибуционната мрежа на банката.
Коментари: 0