Уолстрийт се оцвети в червено заради COVID

Европейските пазари обаче останаха на зелена територия през изминалата сесия

Уолстрийт се оцвети в червено заради COVID

Снимка: Unsplash

480 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари записаха спад в първия работен ден от този месец. Опасенията от Delta варианта на COVID-19 за икономическия растеж надделяха над силните резултати от печалбите на компаниите. Това са двата катализатора, които движат пазара в момента. Инвеститорите търсят следващия знак за поемане в посока. Технологичният NASDAQ приключи с минимален ръст от 0.06% и завърши на 14 681, а S&P 500 се понижи с 0.18% до 4 387 пункта. Индустриалният Dow Jones загуби 0.28% и завърши на ниво от 34 838.

Европейските пазари се търгуваха на зелено в понеделник, проследявайки положителните настроения по света от печалбите на компаниите. Немският DAX записа ръст от 0.16% и се повиши до 15 568, а FTSE 100 прибави 0.70% и приключи денят на 7 081 пункта.

Цените на петролa спаднаха в началото на седмицата заради притесненията, свързани с китайската икономика. Данните показаха, че фабричната активност расте с най-бавните си темпове от 17 месеца при втория по големина потребител на петрол в света. Увеличаването на добива на петрол от производителите от ОПЕК също допринесе за спада в цената на черното злато. WTI изгуби 3.33%, като приключи на 71.49 USD, а Brent спадна с 3.02% до 73.13 USD за барел.

Цените на златото отслабнаха в понеделник, въпреки че 10-годишната доходност на облигации намаля до 1.7%. Жълтите кюлчета записаха загуба от 0.05% за деня, приключвайки на 1 813 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Индекс на производствените цени  и на активността в производствения сектор

Днес на фокус ще бъдат данните за индекса на производствените цени в Еврозоната и индекса на активността в производствения сектор в Канада. По-късно през деня ще разберем Фабричните поръчки, поръчките на стоки за дълготрайна употреба с и без транспорт, които се очаква да останат непроменени.

Инструмент на фокус

Spotify Technology – Седмична

Акциите на компанията се движат в низходящ тренд от края на февруари тази година. Образувана е техническата фигура глава с рамене, а цената се движи над 100-периодна експоненциална пълзяща средна. Пробив и задържане под линията на подкрепа, която е формирана от раменете и 100 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик намира цената за справедлива като се намира на средни стойности. Задържане над 100 ЕМА може да доведе до възходящо движение.

AUD/USD – Дневна

Валутната двойка се движи в низходящ канал от средата на юни, през последните няколко сесии цената консолидира, като остава под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за възходящо движение. Пробив и установяване над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Задържане под 20 ЕМА може да продължи низходящото движение.

Soybeans – Дневна

Фючърсната цена на соята се установи под 50-периодната експоненциална пълзяща. Психологическото ниво 1 300 играе роля на подкрепа. Пробив и задържане под подкрепата може да доведе до продължение на низходящото движение. Бавният стохастик се намира в препродадени стойности, което е сигнал за потенциално възходящо движение.

GER 30 – Дневна

Немският индекс направи пробив на 50-периодната експоненциална пълзяща средна за кратко, но отново се търгува над нея и я направи подкрепа. Цената се търгува под исторически върхове. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Пробив и задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният Стохастик се намира близо до прекупени стойности, което е потенциален сигнал за последващо низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg