Утре отварят офертите за „Струма“ през Кресненското дефиле

Планира се да бъдат изградени 3 тунела по отсечката

Утре отварят офертите за „Струма“ през Кресненското дефиле

Снимка: Economic.bg/Архив

Офертите за строежа на 13.2 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник, ще бъдат отворени утре, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Цялата отсечка е с дължина близо 24 км. Нейното изграждане е разделено на два лота, а общата стойност на поръчката е 444.8 млн. без ДДС.

В участъка, за който предстои да бъдат отворени офертите, ще бъдат изградени 3 тунела - „Симитли“, „Ракитна“ и „Стара Кресна“. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, както и 3 надлези и подлези.

Достъпът до трасето ще се осигурява чрез 3 пътни възела. Първият е „Полето“, от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София. Вторият е пътен възел „Мечкул“ при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София. Последният пътен възел, по който може да се стигне до новата отсечка на „Струма“ е „Стара Кресна“. Той ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за изпълнение е 1556 дни (4 години и 3 месеца) и включва времето за проектиране и строителство. А работата на тръжната комисия, разглеждаща техническите оферти за втория лот от отсечката, продължава, уточняват от АПИ.
Коментари: 0