В Ловеч възраждат колелото \"Балкан\"

То ще се произвежда в два модела и ще се продава от март

В Ловеч възраждат колелото \

От март месец легендарното колело "Балкан" започва отново да се продава в магазините у нас. Велосипедът ще бъде с голям брой подобрения, но все пак репликата на колелото носи мириса на детството. От фирмата, която винаги го е произвеждала, „Балканвело” – Ловеч, наричат новия модел на колелото „реплика”.

През 70-те и 80-те години от този модел са произведени и продадени повече от милион и половина броя, а голяма част от българите свързват своето детство и първото колело в живота си именно с "Балканчето".

Все още някои от антиките се движат по улиците с пълна сила. Новият модел е замислен и още миналата година изработен от специалистите на ловешката фирма. Новото “Балканче” ще се предлага в два модела – „Класик” и „Комфорт”, пише lifebites.bg, цитирани от Kmeta.bg.

Моделът „Класик” е без скорости, има контра и предна спирачка и е по-близък до стария модел. Версията „Комфорт” е с три скорости – тип „Shimano Nexus” – скорости, подходящи за градско каране. Предимството е, че скоростите са доживотно центровани, вътрешни, а не външни, които постоянно трябва да се центроват. Вложени са и функционални компоненти от световно наложени марки велосипеди.

Едно от най-големите предимства на така милото ни „Балканче” е, че както преди, така и сега, то може да се кара от цялата фамилия. Велосипедът е измислен така, че да пасва, както на двуметровите татковци, така и на малките им наследници.

Интересно е, че и старото, и новото „Балканче” са сгъваеми, а също така кормилото (което не можем да сбъркаме с никое друго колело) е пресъздадено едно към едно и в новия модел.

Според сайта на компанията цената на колелото "Балкан Комфорт 20" е 280 лева.


Коментари: 0