В пандемията частните болници работеха наравно с държавните

Ако не ускорим ваксинацията, в края на август или началото на септември вероятно ще има нова COVID вълна, предупреждава д-р Спиридонова

д-р Цветелина Спиридонова, изпълнителен директор на МБАЛ “Хигия”:

В пандемията частните болници работеха наравно с държавните

Снимка: Личен архив

2588 ~ 5 мин. четене
Георги Желязков Георги Желязков

Преди няколко дни болницата МБАЛ “Хигия” в Пазарджик – първото частно здравно заведение в България – отбеляза 30 години от създаването ѝ. По този повод разговаряме с изпълнителния директор на болницата д-р Цветелина Спиридонова.

Д-р Спиридонова, дм, завършва медицина през 2000 г. в Медицинския университет в София. Има специалност и докторска степен по хирургия. Три години е специализирала хирургия в Париж.

През 2008 г. завършва образователна и научна степен магистър по специалността “Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ–София, и от същата година е лекар хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ” - София.


Ако публикацията е била интересна и полезна за Вас, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За новини, свързани с екологично, социално и корпоративно управление (ESG), посетете специализирания сайт ESGnews.bg.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg