„В Сирия се води Трета Световна война, да изтрием от лицето на земята тези диваци”

Никола Саркози, бивш президент на Франция

„В Сирия се води Трета Световна война, да изтрием от лицето на земята тези диваци”
3710 ~ 1 мин. четене

Сблъсъците в Сирия са Трета Световна война. Всички терористи трябва да бъдат унищожени. Това каза бившият френски президент Никола Саркози по време на визитата си в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Последните атаки в Париж, при които загинаха 130 души доказват, че не трябва да има никакъв компромис по отношение на терористите, каза още той. „Незабавно трябва да обявим тотална война на терористите и да изтрием от лицето на земята тези диваци”, заяви Саркози пред препълнената зала.

Бившият френски президент отбеляза ролята на за решаване на конфликтите „Мюсюлманския и арабския свят имат важна роля в тази война, без тях не можем да я спечелим нито във военно, нито в идеологическо отношение.”

Бившият президент изтъкна, че само въздушни удари не са достатъчни, за да се разреши сирийската криза. Необходима е арабска коалиция от сухопътни войски. „Ако наистина възнамеряваме да изкореним Даеш (ИД), трябва да ги бомбардираме от въздуха, но и да ги атакуваме по земя. И тези атаки трябва да са от арабски войници, не от френски или британски”, категоричен бе Саркози.

ОАЕ са ключов играч в подкрепата на противниците на „Ислямска държава”. Самата Франция е най-активният участник в международната коалиция водена от САЩ, която извършва въздушни удари срещу позициите на ИД в Сирия и Ирак.

Подкрепи Economic.bg