Въпреки Brexit Chanel прави глобален офис в Лондон

Френският производител на луксозни стоки събира глобалния си бизнес под един покрив

Въпреки Brexit Chanel прави глобален офис в Лондон

Магазинът на Chanel на пл. Вандом в Париж

Снимка: Wikipedia

480 ~ 1 мин. четене
Производителят на луксозни стоки Chanel ще създаде глобален офис в Обединеното кралство. За пръв път в своята 110-годишна история марката събира по-голямата част от глобалните си бизнес функции под един покрив, съобщава Би Би Си.

Chanel реализира глобални продажби от над 7 млрд. паунда миналата година и има над 20 000 служители. Както и над 30 милиона последователи само в профила си в Instagram.

Компанията заяви пред програма "BBC Radio 4 Today", че "иска да опрости структурата на бизнеса, а Лондон е най-подходящото място за това за една международна компания." 

Решението - което включва и разкриването на десетки работни места - означава, че модният гигант е предпочел Лондон като база за своя глобален екип пред места като Ню Йорк и дори творческия си център Париж, коментира британската медия.

Главният дизайнер Карл Лагерфелд и неговия екип обаче остават във френската столица.

Новината за избора на Лондон идва на фона на тенденция за отлив на компании от британската столица заради предстоящото напускане на ЕС - и съответно на фона на предстоящ отлив на работни места и инвестиции, коментира Би Би Си.
Подкрепи Economic.bg