Въпреки трудностите Porsche отчита рекордни продажби

Компанията очаква ръстът в поръчките ѝ да продължи и тази година благодарение на първия ѝ електромобил

Въпреки трудностите Porsche отчита рекордни продажби

Снимка: БТА

1056 ~ 1 мин. четене

Porsche се е справила с широкоразпространените затруднения в автомобилния сектор, отчитайки рекордни доставки за миналата година, пише Bloomberg. Компанията също така прогнозира, че първият ѝ изцяло електрически модел Taycan ще даде тласък на продажбите през 2020 г.

През миналата година световните продажби на Porsche са се увеличили с 10%, достигайки 280.8 хил. автомобила. Основен принос за този растеж е имал високият интерес на купувачите към спортните модели Macan и Cayenne.

„Оптимистично настроени сме, че можем да задържим търсенето високо и през 2020 г.“, коментира директорът по продажбите на Porsche Детлев вон Платен. По думите му инерцията на продажбите би трябвало да се засили от представянето на нови модели и от високите предварителни поръчки за Taycan.

С тазгодишното си представяне на електрическия седан Taycan, който има четири врати, най-печелившата дивизия на най-големия световен автопроизводител Volkswagen влиза в нова ера. Posche става пряк конкурент на Tesla и нейния подобен електромобил Model S.

Коментари: 0