Въпреки валежите през юли туристите пак са повече

Най-много посещения са регистрирани от Германия, а най-значително нарастване има при румънците

Въпреки валежите през юли туристите пак са повече
Националният статистически институт (НСИ) отчита 3% ръст на чуждестранните туристи, посетили България през юли. Това при положение, че времето през почти целия месец беше сравнително лошо, с чести превалявания дори по морето. През юли страната ни е посетена от над 1.23 млн. чужденци, което е невиждан брой за този месец.

Най-много посещения са регистрирани от Германия – над 154 хиляди, но спрямо същия месец на миналата година има спад от 13%. Горе-долу толкова е намалението на посещенията от Русия, откъдето на почивка са дошли малко над 128 хил. души.

Българският бизнес е привлякъл много туристи от Румъния тази година. Годишното увеличение е с над 86%, като броят на посещенията вече надхвърля 114 хиляди.

"Данните са доказателство, че туризмът се развива устойчиво, а България е предпочитана дестинация, която предлага качествен продукт на разумни цени. За нас е много важно чуждите туристи да остават доволни и да се връщат отново за следващите си ваканции", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.
Коментари: 0