Вече има желаещи да ремонтират второкласни пътища с европари

В средата на април АПИ получи допълнителни 40 млн. лв. по ОПРР

Вече има желаещи да ремонтират второкласни пътища с европари

Снимката е илюстративна

Снимка: МРРБ

2066 ~ 1 мин. четене

Трима са кандидатите за ремонта на две отсечки от второкласните пътища, за които Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) в средата на месец април получи допълнителни 40 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Ценовите оферти на допуснатите участници в обществената поръчка за рехабилитацията на 26.9 км от пътя Поликраище – Елена – Сливен и на 46.7 км от пътя Русе – Кубрат бяха отворени днес, съобщиха от АПИ.

За ремонта на отсечката Поликраище – Елена – Сливен, която свързва община Елена с областите Велико Търново и Сливен и осъществява връзката между Северна и Южна България чрез прохода Вратник, е кандидатствало дружеството „Пътно поддържане-Сливен“ ЕООД. Предложената сума за ремонта е 23.14 млн. лв. без ДДС.

За ремонта на 21.5 км от отсечката Русе – Кубрат пък е кандидатствал „Иса 2000“ ЕООД с предложена цена от 19.1 млн. лв. без ДДС. За останалите 25.2 км. ремонт от това направление е проявило интерес ДЗЗД „Кубрат“ с участници „Автомагистрали – Черно море“ АД и „Автомагистрали Хемус“ АД, а предложената сума за ремонта е близо 18.6 млн. лв. без ДДС.

Второкласният път по направление Русе – Кубрат осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубат с трите областни града.

С въпросните 40 млн. лв., които АПИ получи е планирано да се ремонтират общо 134 км. второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

Подкрепи Economic.bg