Великобритания има въпроси относно работата на ЕС

Един от проблемите за Обединеното кралство е нарастващо ниво на миграцията

Великобритания има въпроси относно работата на ЕС
184 ~ 2 мин. четене

Британският премиер Дейвид Камерън е доволен от напредъка на преговорите за преразглеждане на условията на членство на Обединеното кралство в Европейския съюз, като идентифицира за основен проблем в общността, нарастващия брой на мигрантите. Това се съобщава от кабинета на британския министър-председател, който представи резултатите след разговорът с германския канцлер Ангела Меркел в Бавария.

Министър-председателят на Обединеното кралство отбеляза значението на НАТО в областта на сигурността на двете страни и съвместната борба срещу ислямския екстремизъм, а след това посочи "дълбоките отношения" между Лондон и Берлин в ЕС. "Моята цел е много ясна - искам да се гарантира бъдещето на Великобритания в реформирания ЕС - каза той. Във Великобритания днес се появяват наистина много въпроси за това как работи ЕС". Камерън подчерта, че един от проблемите за Обединеното кралство е нарастващо ниво на миграцията.

„Въпреки това, Обединеното кралство подкрепя принципа на свободно движение в съюза. Много британски граждани могат да отидат и да живеят навсякъде в Европа, но ние искаме да се уверим, че нашата система за социално осигуряване не е изкуствена примамка към страната, защото сега чувстваме натиск поради прекомерната миграция" - каза той. Британският министър-председател заяви, че преговорите по реформите на ЕС са "тежки" и изрази увереност, че с "добрата воля на всички страни", те могат да се случат и да се проведе референдум, като подчерта, че бъдещето на страната в ЕС ще определи на нацията.

Камерън приветства създаването на търговски отношения в рамките на общността и съвместна работим за поддържане на сигурността, но се противопоставя на присъединяването на страната към еврозоната и Шенгенското споразумение. "Ние ще запазим нашите собствени граници и да ще засилим" - заключи министър-председателят.

Съдбата на бъдещото членство на Великобритания в европейската общност ще се реши на референдум, който ще се проведе не по-късно от края на 2017 г. Не е изключено, че вотът може да се проведе и по-рано през тази година.

Подкрепи Economic.bg