Ветко Арабаджиев вече е в ареста в България

Съпругата му Маринела е все още в Испания и очаква решение за екстрадиране на родна земя

Ветко Арабаджиев вече е в ареста в България
4589 ~ 1 мин. четене
Издирваният с червена бюлетина от Интерпол български хотерлиер Ветко Арабаджиев кацна на родна земя малко след полунощ в събота срещу неделя, след което бе откаран в ареста при засилени мерки за сигурност. Днес предстои да му бъдат повдигнати обвинения от Националното следствие.

Той кацна в София с полет от Мадрид. Испанските власти екстрадираха Арабаджиев по искане на българската спецпрокуратура, преценявайки, че бизнесменът трябва да отговаря пред родното законодателство по обвинения за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци и пране на пари.

Арабаджиев бе задържан заедно със съпругата си Маринела през март, след като двамата бяха обявени за издирване с Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Те бяха арестувани в къщата на Георги Семерджиев (известен с прякора Жоро Шопа) край Барселона.

България поиска и екстрадицията на Маринела Арабаджиев, но националният съд на Испания все още не взел окончателно решение.

Що се отнася до Ветко Арабаджиев, снощи той бе заведен под конвой в ареста на Националното следствие. В присъствието на адвокат тази сутрин ще му бъдат повдигнати официални обвинения. Очаква се по-късно днес прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд Арабаджиев да бъде оставен за постоянно в ареста, уточнява БНТ. 

Коментари: 0