Viasat Group придобива родния EuroGPS

Европейският лидер в телематичния бизнес стъпва на българския пазар

Viasat Group придобива родния EuroGPS
2234 ~ 2 мин. четене

Viasat Group, европейският лидер в телематичните услуги, стъпва на българския пазар. Компанията придобива родния оператор EuroGPS и оповестява сериозни инвестиционни и бизнес намерения на родна почва. EuroGPS вече ще се нарича Viasat Technology и ще бъде част от групата с идеята да създаде синергии в областта на иновациите, R&D и производство на Viasat Group.

Viasat Group е утвърденият европейски лидер с 43-годишна история, който предлага широко портфолио от услуги - продукти и услуги в телематиката, телекомуникациите, застраховането и Internet of Things (Интернет на нещата).

Viasat Group има сериозен принос в развитието на usage based застраховките на автомобили. Компанията разполага с над 2,100 центрове за инсталация по цял свят и 150 оператора в кол център само в Италия, което е сериозна предпоставка за нивото на сигурността на шофьорите, които ползват услугите. Някои от основните постижения на компанията включват: над 2 милиона произведени, инсталирани и сервизирани GPS устройства; вертикална интеграция на компанията, която включва цялостен контрол от R&D, през производство и маркетинг до слединсталационен сервиз; 10 дъщерни дружества в Европа и Южна Америка. Благодарение на решенията на Viasat Group застрахователния пазар, телекомите, компании за бързооборотни стоки, логистични и спедиторски фирми, фирми за коли под наем и други, получават решения, с които оптимизират своите разходи и менажират бизнеса си по-ефективно.

EuroGPS е водещият оператор в телематичния бизнес у нас, с над 50% пазарен дял, който разработва индивидуални решения за своите клиенти, според техните нужди. Силата им е развитието на самостоятелни софтуерни и хардуерни решения, които посредством вертикалната си интеграция, развиват, произвеждат, маркетират, инсталират и сервизират. Компанията работи с близо 1000 корпоративни клиента, сред които международни компании от секторите телекомуникация, дистрибуция и логистика, сигурност, строителство, земеделие и много други. Всички решения на EuroGPS са според нуждите на клиентите и спестяват средно около 30% от разходите по поддръжка и управление на автопарк, увеличавайки клиентската конкурентоспособност. За последните няколко години компанията агресивно се развива в сферата на интелигентните транспортни системи, като успешно имплементира smart city решения за цялостния градски транспорт в четири водещи града в България, както и в Спокие, Македония – за последното печели престижна международна награда чрез местния си партньор T-Mobile на 2016 World Congress on Information Technology в Бразилия.

Основната цел зад придобиването на EuroGPS от Viasat Group e превръщането на българската компания в хъб за разработка на нови технологии на групата в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за smart cities, плюс развитие на производствен център за хардуерните решения, което ще доведе до повишаването на цялостната конкурентоспособност на групата на глобалния пазар.

„В допълнение, в предвидената от Viasat Group допълнителна инвестиция в България, стои намерението за разкриване на нови работни места, вдигане ефективността на разработките в градската мобилност и дигитализацията на бизнес процесите, както и положителен ефект върху конкурентността на цялата еко-система в България“, заяви Доменико Петроне, основател и главен изпълнителен директор на Viasat Group

Коментари: 0