Видео оборва слуховете за премахването на Touch ID от iPhone 8

Скенерът за пръстови отпечатъци може да бъде разположен отзад

Видео оборва слуховете за премахването на Touch ID от iPhone 8

Снимка: Nodus

Дългоочакваният юбилеен iPhone 8 ще е снабден със сензор за пръстови отпечатъци, който ще бъде разположен от задната страна на устройството. За наличието на въпросната функционалност може да се съди от видео, което изтече в онлайн пространството през последните 24 часа. То вероятно ще заинтригува феновете на Apple, но трябва да се отбележи, че автентичността му не е потвърдена, според Mashable.

10-секундният клип показва дейност, наподобяваща някакъв вид калибриране. Вижда се как човек, може би служител в производството, докосва с пръст гърба на телефона, тествайки сензорния му идентификатор. В рамките на този процес се забелязва също как екранът отгоре извежда редове с данни.

Ако видеото се окаже легитимно, което е под голям въпрос, това означава, че компанията не е изоставила идеята си за Touch ID – опция, съпътстваща последните няколко модела iPhone. Досега скенерът за пръстови отпечатъци се намираше в Home бутона, който обаче ще бъде премахнат в следващото поколение смартфони на компанията. Това постави въпроса за мястото на сензорната технология и дали изобщо ще ѝ бъде намерено такова.

Видеото предизвиква изненада у следящите темата, но и е трудно да се възприема за чиста монета, доколкото слуховете за бъдещия флагман на Apple не спират. На нас остава да почакаме още месец, докато устройството бъде официално представено.

Коментари: 0