Виенското колело в Париж ще бъде затворено

След като градските съветници прецениха, че то разваля „историческия визуален облик“ на района

Виенското колело в Париж ще бъде затворено

Градските съветници във френската столица Париж гласуваха да бъде затворено известното виенско колело в града, пише порталът на европейските общини TheMayour.eu. Съоръжението се разглежда като френския вариант на виенското колело „Лондонско око“, построено в британската столица през 1999 г. в чест на новото хилядолетие.

Решението виенското колело да бъде затворено е втори удар спрямо известния като  „краля на панаирите“ Марсел Кампион, чийто коледен базар на Шанз-Елизе също беше затворен от властите, тъй като според тях въпросният базар демонстрира лош вкус.

Виенското колело във френската столица ще спре да работи през юли 2018 г. Съветниците гласуваха почти единодушно срещу идеята лицензът на Кампион за „Ру дьо Пари“ бъде подновен. Съветниците обясниха, че премахването на виенското колело ще помогне за запазване на „историческия визуален облик“ на района, където то се намира.

Заместник-кметът на Париж Бруно Джулиард коментира, че съветниците не са изразили несъгласие „Ру дьо Пари“ да бъде издигнато някъде другаде.

Коментари: 0