Visa отвори най-големия си център за иновации в света

Той се намира в Лондон

Visa отвори най-големия си център за иновации в света
1076 ~ 2 мин. четене

Visa откри днес своя нов Иновационен център в Лондон, който се намира в европейската централа на компанията в Падингтън. Разположен на площ от над 1000 квадратни метра, центърът е най-големият в световната мрежа от иновационни центрове на Visa и представлява креативна среда, в която компанията работи съвместно с финансови институции, търговци и партньори по разработването на следващото поколение разплащания.

В центъра ще се провеждат вдъхновяващи и увличащи за посетителите практически демонстрации, които включват различни приложения на Internet of Things в коли и домове с достъп до интернет, като заплащане на застраховка за колата или поръчване на хранителни продукти директно от кухнята. Посетителите имат възможност да се докоснат виртуално до бъдещето на търговията, като си запазят идеалното място за предстоящо събитие от шампионата на Формула Е или изпробват биометрична идентификация при покупка на билети.

Разработчиците на различни финансово-технологични решения от цяла Европа вече ще имат възможност да се възползват от платформата Visa Developer, за да създават нови, сигурни начини на разплащане. Представителите на търговци, финансови институции, технологични компании и стартиращи бизнеси могат да избират измежду начален набор от API (приложно-програмен интерфейс) и SDK (комплект за софтуерно разработване) за разплащания на Visa, както и документация за създаването на следващо поколение приложения в сферата на търговията.

Новият център в Лондон е част от глобална мрежа от иновативни центрове и студиа на Visa в технологични горещи точки като Берлин, Дубай, Маями, Сан Франциско, Сингапур, Сао Паулу и Тел Авив.

Мисията на Visa е да гарантира, че всяко свързано с интернет или преносимо устройство, както и аксесоарите, са сигурно място за разплащания

Подкрепи Economic.bg