Vivacom започва придобивания и в Северна България

Телекомът купува един от добре развитите доставчици на интернет и телевизия в региона

Vivacom започва придобивания и в Северна България

Снимка: Красимир Свраков

5894 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Едва месец, след като окрупни бизнеса си в София и Пловдив с придобиването на три местни оператора, днес Vivacom обяви, че ще придобие още един доставчик на интернет и телевизия – този път в Северна България. Телекомът, който от лятото на миналата година е собственост на United Group, е сключил сделка с русенското дружество „Нетуоркс-България“ ЕООД за придобиване на 100% от капитала му. Едноличен собственик на компанията е бизнесменът Свилен Максимов.

Стойността на сделката не се посочва.

В съобщението от Vivacom пише, че това е един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване. Според доклад на Комисията за регулиране на съобщенията „Нетуоркс-България“ ЕООД има около 70 хил. абонати в Северна България. Операторът има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич и дори София.

Освен интернет и телевизия за частни клиенти, русенското дружество предоставя и бизнес услуги като видеонаблюдения, колокиране на оборудване, компютърен и IT сервиз, облачни услуги и други.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2021 г.

Коментари: 0