Властите в САЩ може да изискват Facebook парола срещу виза

Съмнителните чужденци ще бъдат следени по интернет и по телефона

Властите в САЩ може да изискват Facebook парола срещу виза
3770 ~ 1 мин. четене

Кандидатите за визи в САЩ може да се наложи да посочват пред американските посолства и паролите от акаунтите си в социалните мрежи. Това обяви новият министър на вътрешната сигурност Джон Кели, цитиран от Sky News.

Тази стъпка може да се наложи във връзка с по-строгия режим на проверка на онези чужденци, които евентуално представляват заплаха за националната сигурност на САЩ, поясни министърът.

„Щом влизат (в страната), ние можем да им поискаме информация от този вид, и ако те действително искат да дойдат в Америка, тогава ще сътрудничат”, заяви Кели, изказвайки се в Комисията по вътрешна сигурност в камарата на представителите.

Решение в тази посока още не е взето, каза Кели, подчертавайки, че по-строги проверки ще бъдат въведени, дори ако от това последва по-бавно издаване на американски визи за туристите.

Неотдавна вече беше съобщено, че в САЩ съмнителни чужденци ще бъдат следени в интернет, както и в телефонните им разговори.

Междувременно републиканското мнозинство в Конгреса на САЩ атакува и легалната миграция, и по-специално събирането на разделените семейства. Предложевиено е да бъде намален наполовина броят на издаваните „зелени карти”, а прочутата годишна лотария да спре.

Подкрепи Economic.bg