VMware продължава да разширява бизнеса си в България

Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури

VMware продължава да разширява бизнеса си в България
VMware e глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. През 2017 г. офисът в София отбелязва успешно десетилетие на българския пазар, като за този период VMware разраства екипа си в страната близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона. VMware България е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Компанията планира да удвои капацитета си до 1500 души в следващите няколко години.

 Експертиза на международно ниво

Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други. С разнороден екип от таланти от над десет националности, в българския офис се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании.

Успехът на създадения през 2015 г. център за професионални софтуерни услуги и персонализирани решения (PSCoE) в България е един от факторите за добрите резултати на компанията в региона. Същата година в София отваря врати и лаборатория за иновации с развойна дейност в сферата на технологиите с отворен код (Open Source) и Интернет на нещата (IoT). През годините компанията е отличавана с редица престижни признания от конкурси на Forbes, Computerworld, БАИТ, WebIt и други за постижения в областта на иновациите, разработването на продукти и развитието на таланти.

Инвестиции в устойчиво образование

VMware България активно развива следващото поколение ИТ специалисти чрез създаването на устойчиви образователни инициативи, сред които академии по виртуализация и програмиране - VMware ИТ Академия, лятна академия Talent Boost, хакатони и лекции на изявени лектори от индустрията. Една от последните инициативи на VMware България в тази посока е безплатна високоскоростна Wi-Fi мрежа и свързаната с нея образователна платформа във Факултета по математика и информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Всички тези усилия на екипа на VMware България са насърчени със специалната награда “Engage” за цялостна ангажираност на служителите в корпоративно-социални проекти в конкурса “Годишните награди за отговорен бизнес 2016” на Българския форум на бизнес лидерите. VMware България е отличена и в категориите “Развитие на човешките ресурси”, “Бизнес развитие” и “Служител на годината” в годишните награди Forbes Business Awards 2016.

Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA и директор бизнес развитие за интегрирани продукти и решения на VMware за Европа:
“През последните 10 години VMware България се превърна в един от най-стратегическите и успешни центрове на VMware на глобално ниво. През годините развихме дълбока бизнес и технологична експертиза и благодарение на това работим по едни от най-иновативните решения на компанията. Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и по-конкретно ще приложим стратегии за изграждане на портфолио от продукти, решения и услуги, генериращи приходи от 1 млрд. долара за VMware. С нетърпение очакваме следващото десетилетие.”

Текстът е част от книгата "Успешните компании" 2018.

Коментари: 0