Военният министър получи второ обвинение от прокуратурата

Този път за нередности в обществена поръчка

Военният министър получи второ обвинение от прокуратурата
204 ~ 1 мин. четене

Министърът на отбраната Николай Ненчев получи второ прокурорско обвинение за престъпление по служба. При първото министърът от квотата на Реформаторския блок бе обвинен, че е избрал полски изпълнител за ремонта на самолетите МиГ-29, при положение че има такъв с руска компания. Сега той е разследван за нередности при обществена поръчка за доставка на облекла за военнослужещите.

И при двете обвинения е постановена мярката за неотклонение - подписка.

Поръчката за облекла е направена през април тази година, а Военната прокуратура го обвинява, че вместо да бъде сключен договор с търговското дружество, предложило най-ниска цена за доставка на облекло, Министерството на отбраната е сключило договор с друго дружество. Икономическата вреда за ведомството се оценява от обвинението на 259.8 хил. лв.

По тази поръчка вече беше повдигнато обвинение за престъпление по служба на тогавашния шеф на дирекция „Инвестиции в отбраната” във военното ведомство Венислав Цанов.

След разпита си днес в прокуратура, Ненчев заяви желанието си да се върне в парламента, за да направи всичко необходимо за промяна в съдебната реформа.  По думите му той се е борил с корупцията в министерството и е засегнал нечии икономически интереси, затова сега е обвинен.

Подкрепи Economic.bg