Volkswagen все още няма окончателно решение за новия си завод

От компанията опровергаха слуховете, че са избрали Измир

Volkswagen все още няма окончателно решение за новия си завод

Снимка: Pixabay

2507 ~ 1 мин. четене
Германският автомобилен концерн Volkswagen все още не е взел окончателно решение за строежа на новия си завод в Югоизточна Европа, съобщава немският ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус". 

"Все още няма окончателно решение на Надзорния съвет", коментира премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл, който е част от ръководството на Volkswagen. По думите му се очаква решението да бъде взето на следващото или по-следващото заседание на Надзорния съвет. Той смята, че вероятно процесът ще продължи и през есента.

Наскоро бе съобщено, че Турция е избрана за изграждането на новия завод, но според критици избирането й не е съвместимо със ситуацията с правата на човека в страната. 

"Volkswagen трябва да има право да присъства в много страни. Ето защо се справя толкова добре - защото не само гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в международен план от десетилетия", казва още Вайл. Според него компанията трябва да отваря нови пазари за производство, също чрез пазарно ориентирано производство. 

Въпреки дизеловата афера Volkswagen наското представи добри резултати за работата си. Компанията увеличава продажбите си от април до юни с близо 7% спрямо предходната година, независимо, че са доставени по-малко автомобили, а печалбата й се е увеличила с почти една четвърт. 
Подкрепи Economic.bg