Временно прекъсват движението в жп участъка между Нова Загора и Зимница

По нов график ще се движат возилата по жп линията София-Пловдив-Бургас

Временно прекъсват движението в жп участъка между Нова Загора и Зимница
296 ~ 2 мин. четене

От 25.11.2014 г. до 13.12.2014 г. се преустановява влаковото движение в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. През този период ще бъдат въведени временни промени в разписанията и маршрутите на влакове, които преминават през посочения участък, съобщават от НКЖИ.

Влаковете ще се отклоняват по маршрут Стара Загора – Тулово – Зимница и обратно. За времето на прекъсване е осигурено трансбордиране на пътниците с автобуси в участъка Нова Загора – Ямбол – Зимница и обратно, като автобусите ще спират на всички гари/спирки в посочения участък. 

В момента гарите Нова Загора, Безмер, Ямбол, Церковски, Айтос, Бургас са в режим на ръчно управление, поради ремонтните дейности по проекта за модернизация на жп линията Пловдив – Бургас. В тази връзка е прекъснато действието на осигурителната техника и в експлоатация са въведени пултове за временно управление на влаковото движение.

В графика за движение на влаковете по направлението София – Пловдив – Бургас, е заложено в гарите с изолирана осигурителна техника, да не се осъществява едновременно посрещане и изпращане на влак. В тези гари се ограничава скоростта на движение на влаковете до 25 км/ч, която съгласно нормативните документи е безопасната скорост. Това дава възможност на локомотивните машинисти да предприемат незабавно спиране при забелязване на несъответствие по влаковия маршрут.

С цел завишаване на контрола между експлоатационните служители в НКЖИ и недопускане на нарушения, в гари с изолирана осигурителна техника, са назначени по двама постови стрелочници- първо и второ лице, за по-добър контрол и самоконтрол.

Въведен е денонощен режим на контрол от органите по безопасност в гарите с ръчно управление на стрелки.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg