Компании в САЩ наемат хиляди нови служители в пика на епидемията

Интервютата се провеждат изцяло онлайн

Компании в САЩ наемат хиляди нови служители в пика на епидемията

Снимка: БТА

3023 ~ 3 мин. четене

Коронавирусът промени драстично навиците на хората за покупки навсякъде по света и предприятията бързо се приспособяват към новата реалност на пандемията. Много търговци на дребно са затворени, но потребителите продължават да търсят стоки и услуги в аптеки, хранителни магазини и заведения за хранене. Търсенето на стоки от първа необходимост скочи бързо, а магазините започват да наемат хиляди нови служители, за да бъдат в крак с тенденцията, информира CNN.

Walmart

Магазините за хранителни стоки и онлайн търговците на дребно бяха затрупани с наплив от клиенти, които сега са принудени да прекарват повече време у дома заради Covid-19. В резултат най-голямата верига магазини за хранителни стоки в САЩ Walmart търси да увеличи своята собствена верига за доставки.

Компанията планира да наеме 150 хиляди работници на пълно и непълно работно време, както и на временни позиции в своите центрове за дистрибуция и изпълнение на поръчките в САЩ. Компанията също така ускорява процеса по наемане в светлината на новините за масови съкращения в цялата страна. Кандидатите могат "да се наемат и да започнат да работят ... само за 24 часа", според уебсайта на Walmart.

Amazon

Amazon наблюдава непредвиден бум в бизнеса сега, когато ограниченията в борбата с коронавируса в цялата страна са принудили много американци да пазаруват почти изцяло онлайн. Компанията планира да наеме 100 хиляди души в цялата страна на пълно и непълно работно време в мрежата за доставка и в центровете си за изпълнение на поръчки.

"Знаем също, че много хора са били икономически засегнати, тъй като работните места в области като туризъм и ресторантьорство са загубени или размити като част от тази криза", се казва в съобщението на компанията на нейния уебсайт. "Искаме тези хора да знаят, че ги приветстваме в нашите екипи, докато нещата се върнат към нормалното си състояние и техният предишен работодател успее да ги върне“.

Domino’s

Domino's планира да наеме 10 хил. служители в САЩ, които да работят като пицари, доставчици и за обслужване на клиенти. Компанията също така търси хора, които да изпълняват различни роли в центровете на веригата за доставки в допълнение към ръководните и асистентски мениджърски позиции.

„Нашите корпоративни и франчайз магазини искат да се уверят, че те не само хранят хората, но също така предоставят възможност на тези, които търсят работа в този момент, особено на тези в силно засегнатия ресторантьорски сектор“, казва в изявление изпълнителният директор на Domino`s Ричард Алисън.

PepsiCo

Pepsi заяви, че иска да наеме 6 000 служители на пълен работен ден през следващите месеци. В писмено изявление председателят и изпълнителен директор на PepsiCo Рамон Лагурта заяви, че служителите на компанията вършат „важна работа“, осигурявайки храни и напитки на хората в критичен момент.

Albertsons Companies

Albertsons - компанията майка на Albertsons, Safeway, Randalls, United Supermarkets и няколко други търговски вериги за хранителни и лекарствени продукти - иска да наеме 30 хил. нови служители, за да бъде в крак с увеличеното търсене.

Говорител на конгломерата за търговия на дребно заяви, че новите роли са за „доставчици, служители за дистрибуторските центрове и кол центъра“.

CVS

CVS заяви, че се стреми да запълни общо 50 хил. работни места на щат, на непълно работно време и на временни позиции в цялата страна, включително "сътрудници в магазини, доставчици на храна по домовете, служители в дистрибуционния център и специалисти по обслужване на клиенти".

На своя уебсайт аптечната верига на дребно заяви, че новите служители ще помогнат да се отстрани известно напрежение от съществуващите работници. Компанията планира да наеме много от служителите, които са били съкратени от някои от основните й бизнес клиенти, включително Hilton и Marriott. CVS обещава целият процес по наемане да става изцяло онлайн - с виртуални интервюта.

GE Healthcare

GE Healthcare се нуждае от допълнителни производствени служители за изграждане на медицински респиратори, чието търсене скочи заради недостига им спрямо случаите на коронавирус по света.

Кийран Мърфи, президент и изпълнителен директор на GE Healthcare, заяви, че компанията също трябва да увеличи производствения си капацитет и продукцията на машини за сканиране с компютърна томография, „ултразвукови устройства, мобилни рентгенови системи, монитори за пациенти и вентилатори“, които са от решаващо значение за диагностициране и лечение на пациенти с Covid -19.

Коментари: 0