Перник минава само на нощен режим на водата

Облекченият режим е възможен заради пускането на новия водопровод от село Мало Бучино

Перник минава само на нощен режим на водата

Снимка: Pexels

364 ~ 2 мин. четене
Перник е на облекчен режим на водата от днес и хората в града ще имат вода от 6 часа сутринта до 22 часа. Това обясни кметът на Перник Станислав Владимиров по bTV. 

Облекченият режим е възможен заради пускането на новия водопровод от село Мало Бучино, по който от вчера тече вода от язовир "Бели Искър". Владимиров обясни, че ще се ползва вода и от язовир "Студена", за да може да се постигне този облекчен режим.

По думите му язовирът се пълни с бързи темпове и до края на месец май може да се говори за нормален режим на водата в Перник.

Относно аварията на новоизградения водопровод, той коментира, че е нормално да е има такава, когато съоръжението има толкова много връзки и съединения и някое от тях да даде авария. 

"Много странни бяха нападките на министърa на екологията Емил Димитров към мен. Ако той наистина иска да подаде ръка, аз ще я приема, защото мен не ме интересува личното отношение на някой политик. Въпросът е, когато има такава ситуация, тя да бъде разрешавана, без губене на много време", каза Владимиров по повод спора му с екоминистъра, че не си е свършил добре работата по издаването на документите за новия водопровод.  

"Министърът така и не разбра кой трябва да даде тези разрешителни и от кого трябва да бъдат поискани. Важното е, че вчера дразнещите институционални закачки бяха изчистени", заяви Владимиров.По думите му да имаш изградено трасе, от което можеш да черпиш вода и пречката да е една или друга институция, която трябва да даде съгласие, е нелепо в такава кризистна ситуация.

"Странно е, когато има такава ситуация, от която зависи животът и здравето на хората, ние да си подхвърляме някакви закачки. Когато водата тръгна и перничани се отървахме от една криза, за съжаление, влязохме в друга", допълни кметът на Перник.

"Аз щях да прибегна и до инстанцията съд към министър Димитров, защото, когато виждаш, че няма разбиране от отсрещната страна, е нормално да прибегнеш до такива мерки", подчерта Владимиров.
Коментари: 0