Всеки квартал в Бургас с различен цвят и собствен символ

В момента се ремонтират повече от 15 сгради в града

Всеки квартал в Бургас с различен цвят и собствен символ
Креативен подход е избрала общината в Бургас по отношение на обозначението на новите санирани блокове. За всеки един от големите квартали е определена различна цветова комбинация и собствен символ, който стои до номера на блока. Така всички блокове в квартала ще си хармонират цветово, предаде Kmeta.bg

Санирането на старите панелни блокове по Националната програма за енергийна ефективност продължава. В момента в Бургас се санират около 100 сгради.След няколко дни се очаква да бъде напълно завършен 165-ти блок в "Меден рудник", който е втората сграда, санирана изцяло по Националната програма за енергийна ефективност.

Блоковете в квартала ще бъдат оцветени в лилаво и бяло, а на фасадата им ще бъде изобразен знакът, който ще носят всички сгради, санирани в "Меден рудник". 

Знакът на блоковете в комплекс "Славейков" е пеликан. Там се намира и първият изцяло саниран блок по програмата, благодарение на която ще намалеят сметките за отопление на живущите в сградата. Външните клетки за климатици и облагородяване на пространството около блока, също са част от програмата. 

До момента близо 200 блока в града са обследвани и сертифицирани.
Коментари: 0