Всички тунели по „Люлин“ и „Хемус“ ще бъдат проверени тази седмица

Експертна група ще провери техническото състояние на съоръженията и трябва да предложи мерки

Всички тунели по „Люлин“ и „Хемус“ ще бъдат проверени тази седмица
644 ~ 2 мин. четене
Всички тунели по магистралите „Люлин“ и „Хемус“ ще бъдат обследвани през тази седмица. Това бе съобщено от Агенция „Пътна инфраструктура“, а експертната група трябва да направи оценка на състоянието на съоръженията и да предложат краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние. Специализираното звено за инспекция бе създадено със заповед на УС на АПИ от 15 февруари.

По време на инспекциите между 8 ч. и 17 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. През следващата седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, двата тунела на АМ „Струма“ и по път I-1 София-Кулата.

Днес, 21 февруари, от 8 ч. до 17 ч. последователно в десните и левите тунелни тръби ще бъде ограничено движението по изпреварваща лента и ще бъде намалена скоростта в участъка на трите тунела на АМ „Люлин“ при 7-ми, 10-ти и 14-ти километър.

На 22 февруари /сряда/ от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“. Движението на всички МПС ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до гр. Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.

На 23 февруари /четвъртък/ от 8 ч. до 17 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.
Подкрепи Economic.bg