Втори американски оператор пуска супер бърз 5G интернет

AT&T пуска мобилен 5G в 12 града

Втори американски оператор пуска супер бърз 5G интернет
След Verzion сега и At&T обяви официалния старт на първите си супер бързи 5G интернет мрежи в САЩ. Те ще бъдат пуснати в петък в 12 града, а ходът превръща компанията в първия национален доставчик, който прави мобилната услуга от ново поколение ползваема за комерсиални цели от потребителите в страната. 

Клиентите ще могат да се възползват от 5G мрежите на AT&T още през пролетта на 2019 г., когато се очаква на пазара да излязат специалните hotspot устройства (мобилни горещи точки) на Netgear, които на практика ще направят достъпа до интернет през мобилно устройство възможен. 

Именно липсата на хардуер, пригоден да функционира в новия тип мрежи, е един от проблемите пред навлизането на 5G на този етап. Без мобилна гореща точка човек всъщност няма да може сърфира в новата мрежа. Устройството на Netgear ще се продава за 500 долара. Планът на оператора включва 15GB мобилни данни срещу 70 долара месечно. 

Преди месеци Verizon също пусна собствена 5G услуга в избрани градове. Тя обаче се различава от тази на AT&T, тъй като е за домашен интернет, а не за мобилни устройства. 

Сред 12-е града, където AT&T пуска 5G мрежа са Атланта, Шарлот и Роли в Северна Каролина, Далас Хюстън, Сан Антонио и Уако в Тексас, Индианаполис в Индиана; Джаксънвил във Флорида, Луисвийл в Кентъки, Оклахома сити в Оклахома, Ню Орлиънс в Луизиана. 

Още през първата половина на 2019 г. компанията планира да стартира супер бързи мрежи в още седем града. 
Коментари: 0