Блясъкът на Versace

Донатела Версаче и екипът й успяват да задържат на върха един от най-известните модни брандове

Блясъкът на Versace
Автор: Александра Сотирова
„Всяка модна марка, както и всяка компания, трябва да се развие, за да успее. Нищо не може да остане същото в бизнеса и нищо не остава същото в модата. Versace е място на невероятно въодушевление и енергия. Това е модна къща, която има възможности, която се развива, която предизвиква сама себе си. Обичам работата си и обичам факта, че прекарвам времето си с някои от най-страхотните хора в цялата индустрия – екипът ми“. Така увлекателно разказва за своя екип кралицата на модната индустрия Донатела Версаче. От 1997 г. тя е творчески директор и вицепрезидент на една от най-луксозните италиански марки, след като брат й Джани Версаче е убит.

Въпреки цялата вихрушка на XX век в модния бранш, за своята 20-годишна история начело на Versace, тя успява да поведе компанията напред и нагоре. Донатела прекарва 50 часа на седмица в работа, проектира 10 колекции годишно и контролира бизнес за милиарди долари.

Целият й труд и креативност днес доказва цената на бранда - 2.1 млрд. долара. За тази сума през септември 2018 г. американският производител на дамски чанти Michael Kors купи компанията Gianni Versace, а Донатела Версаче остана акционер и творчески директор.

В десетки свои интервюта Първата дама в модната индустрия поставя акцент върху екипа на своята компания и разказва, че го избира изключително внимателно. „Работя с хора от цял свят. Много съм привързана към тях и смятам, че ме харесват“, казва Донатела Версаче.

Като творчески директор тя изиграва най-важната роля в развитието на компанията и екипа от специалисти, с който разиват марката на световния моден подиум. Донатела разказва, че мечтае да намери свой заместник, с когото може да говори за утрешния Versace. „Аз съм отворена към нови неща, важно е да бъдем достатъчно смели, за да приемаме нови идеи и да разберем, че идва момент, в който трябва да дойде промяна. Трябва да каните нови хора, да подхранвате творчеството..., но все още не сме намерили кой да ме замени“.

И ако все пак някой ден се намери кой да я замести, Донатела си обещава, че ще прекарва времето си, плувайки някъде из тропиците. „Понякога е важно да знаете как да бъдете сами, как да отидете много, много далеч, където няма интернет и никой не може да ви види“, разказва усмихнато тя.

Нейната история в крайна сметка е за триумфа над проблемите и бедите, през които преминава със стил, и така днес Донатела Версаче няма какво повече да ни докаже.

Versace остава истинско оръжие за масова съблазън.
Коментари: 0