Взрив в Измир, двама загинали и над десет ранени

Полицията е застреляла двама от нападателите

Взрив в Измир, двама загинали и над десет ранени
512 ~ 1 мин. четене

Кола бомба се е взривила близо до съдебната палата в турския град Измир. Двама са загиналите – полицай и служител на съда, а над десет души са ранени и са откарани в болница.

Полицията е застреляла двама от тримата нападатели, които са били въоръжени с Калашников и гранати, съобщи губернаторът на Измир Ерол Айълдъ, цитиран от Reuters.

Първоначалните резултати показват, кюрдската екстремистката групировка ПКК стои зад атентата. Нападението се е случило към края на смяната пред вратата на съда, която се използва от съдиите, прокурорите и чиновниците. Колата е била взривена, след като полицаите са се опитали да спрат за проверка на улицата пред съда.

Турският вицепремиер Вейси Кайнак заяви, че значително по-мащабно нападение е било планирано в Измир, въз основа на количеството оръжие, открито на мястото на терористичното нападение от този следобед в Измир.

Взривът се случва само седмица, след като нападател уби 39 души в нощен клуб в Истанбул на Нова година. Отговорност за атаката тогава пое терористичната групировка "Ислямска държава", а атентаторът все още се издирва.

Последно обновена в 19.30 часа.

Подкрепи Economic.bg