Wall Street завърши най-силното тримесечие от десетилетия насам

На фона на безпрецедентна здравна и икономическа глобална криза

Wall Street завърши най-силното тримесечие от десетилетия насам

Снимка: Unsplash

Последният ден от месеца приключи с печалби за щатските индекси, с което Уолстрийт завърши най-силното тримесечие от десетилетия насам. За второ тримесечие на годината индустриалният индекс се покачи с 17.8%, а за деня възходящото движение беше 0.85% до 25812.88 пункта. Това е най-голямото покачване след ръста от 21.6% през 1987 г. S&P 500 напредна с 20% за Q2, докато Nasdaq Composite се изстреля с повече от 30 на сто за същия период. Дневното изменение на индексите беше съответно 0.85% и 1.87%. 

В основата на забележителните резултати анализаторите отчитат комбинация от финансовите стимули, положителните новини покрай пандемията, отваряне на икономиката през последния месец и надеждите за скорошно откриване на ваксина срещу корона вируса. 

В Европа търговията беше смесена, след като водещия индекс DAX записа най-доброто си тримесечно представяне за последните 5 години и завърши деня при ниво от 12310.93 пункта, а лондонският индекс FTSE 100 приключи деня на отрицателна територия при 6169.74 пункта. 

Проблемите с COVID-19 далеч не са изчезнали, което насочва все повече активи към златото, което поскъпна за деня с близо половин процент до 1780.80 долара за унция.  

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

В сряда икономическият акценти ще бъде върху индекса на активност в производствения сектор, който се очаква да се покачи рязко. Дори индексът да се изкачи над стойност 50, което разделя период на растеж от свиване, пак данните биха били далеч от стойностите от началото на годината.

Инструмент на фокус

Nio Inc. – Дневна

Nio произвежда електромобили, зареждащи станции, батерии и автоматизирани паркинги. Компанията развива технологии свързано с бъдещото на автомобилостроенето и очакване добри бъдещи резултати. Финансовите отчети показват стабилна основа за развитие. Индикаторът MACD е на път да направи възходящо пресичане при високите стойности, което го разчитаме като силен интерес от страна на инвеститорите, които покачват цената. Пробив над максимума при 7.90 дава сигнал за покупка с дългосрочна цел.

NZD/USD – Дневна

На дневна графика цената на валутната двойка тества и отскочи от 50 периодната подвижна средна, което в добър сигнал за продължаване на основния тренд. Индикаторът Стохастик също дава добри нагласи за развитие на възходящо движение. предпоставките са за поскъпване на NZD/USD, като може а се влезе в дълга позиция след пробив над пробив на локалната тренд линия.

XAG/USD – Седмична

Среброто все повече напира скорост и развива възходящо движение, което е предпоставка за покупка на метала. Пробива над тренд линията и зона на съпротива е сигнал за зараждане на нова възходяща вълна, която може да тества нива около 20 долара за унция. Нагласите за поскъпване остават валидни до задържане на цената над зоната на подкрепа около $17.

Dow Jones – Дневна 

Въпреки позитивните нагласи на инвеститорите за покачване на щатските индекси, ние смятаме, че пазара се подготвя за корекция, която може да се окаже доста значителна за бъдещото движение на индустриалния индекс. Ако стойностите на Dow се задържат под тренд линията и зоната на съпротива е вероятно да последва натиск от пазара и пробив под 50 дневната SMA, което ще бъде сигнал за продажба.

Коментари: 0