WhatsApp прави радикални промени във функциите си

Приложението тества опции като при Instagram и Snapchat

WhatsApp прави радикални промени във функциите си
3779 ~ 1 мин. четене

Мобилното приложение WhatsApp Messenger тества няколко нови функции, които ще му позволят да се конкурира с популярните апликации Instagram и Snapchat. 

Първата нова функция ще позволява да се изтрият съобщения, които вече са доставени на потребителя. Така, ако сте изпратили текст по погрешка ще можете да го изтриете, пише Mashable. Функцията работи, ако получателят все още не е имал време да прочетете съобщението. В този случай, получателят ще види уведомлението "Подателят е оттеглил съобщението."

Новата опция в момента се тества във версии на WhatsApp за Android и iOS. Актуализацията добавя бутна "отмени" и "редактирай" съобщения, които все още не са прочетени.

WhatsApp тества и функция “Stories” подобно на приложенията Snapchat и Instagram, при които „историите” изчезват след 24 часа.

Мобилното приложение на Facebook тества и трета функция, която също е в тестов период. Тя ще дава на потребителите възможност да проследяват  местоположение в реално време. Функцията е насочена за груповите чатове като ще помага на потребителите да се намерят по-лесно, когато се уговарят за срещи. Те ще могат да включват своя Live Location Traffic за 1, 2 или 5 минути.

Тъй като функциите са все още в бета тестване, няма гаранция, кога или дали ще бъдат по-широко достъпни.

Подкрепи Economic.bg