Wizz Air представи първата си ремонтна база у нас

Тя ще разкрие 100 работни места за български специалисти

Wizz Air представи първата си ремонтна база у нас
3959 ~ 1 мин. четене
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air откри днес първия си хангар за поддръжка и ремонт на самолети в София. Това е четвъртият такъв център на авиокомпанията (един в Унгария и два в Полша) и първият на Балканите. Хангарът е изграден в партньорство с българската компания за авиопревози Rose air. Той се намира в район Северен на летище София и заема 5000 кв.м площ. С разкриването на ремонтната база ще се създадат 100 нови работни места за специалисти от България. 


В хангара ще могат да се събират 3 самолета Airbus A320 едновременно, а първият такъв ще влезе в базата още утре, съобщиха от авиокомпанията. В базата ще могат да се извършват както „козметична“ поддръжка на самолетите, така и по-сложни ремонти, пребоядисване и проверка и смяна на двигатели.„Центърът за ремонти е с капацитет за изпълнение на над 300 сесии по поддръжка на година“, заяви Андраш Радо, мениджър „Корпоративни комуникации“ на Wizz Air. По негови думи инвестицията в базата свидетелства за ангажимента на компанията към българския пазар.

Управителят на Rose air Иван Дочев обобщи, че летище София се превръща все повече в стратегическа локация и ще спомогне да се съхранят талантливите специалисти в България. На въпрос на Economic.bg относно стойността на инвестицията в хангара, от компанията се въздържаха от коментар.
Подкрепи Economic.bg