Xiaomi отваря първия си официален магазин в България

Официалното стъпване на местния пазар съвпада с детронирането на Apple от второто място в класацията на най-големите смартфон производители в света

Xiaomi отваря първия си официален магазин в България

Снимка: БТА

13993 ~ 1 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Китайската технологична компания Xiaomi обяви, че отваря първия си официален магазин в България на 31 юли. Той ще се намира столичния Paradise Center. С дебютния и единствен до момента оторизиран търговски обект на бранда в страната компанията бележи официалното си навлизане на местния пазар. Очаква се това да е само първата стъпка към разрастването на бизнеса ѝ тук – както в смартфон сегмента, така и при „умните“ устройствата.

Отварянето на магазина съвпада с изкачването на Xiaomi в класацията на най-големите смартфон производители в света. През изминалото тримесечие брандът успя да детронира Apple и да заеме втората позиция, ставайки подгласник на лидера Samsung. По данни на Canalys за периода април-юни 2021, Xioami вече държи 17% пазарен дял – благодарение на ръста от 83% спрямо предходната година.

Компанията присъства в над 100 държави и региони по света, като през последните години значително ускори експанзията си в Европа. Хоризонтът пред Xiaomi се разшири още повече в резултат на ударите на САЩ срещу китайския лидер Huawei, чиято атрактивност сред западните потребители рязко се изпари с премахването на Android и мобилните приложения на Google.

Подкрепи Economic.bg