Японски влак потегли с 25 секунди по-рано, отново

Това е втори подобен инцидент за няколко месеца

Японски влак потегли с 25 секунди по-рано, отново

Снимка: Pixabay

8720 ~ 1 мин. четене
Японска железопътна компания се извини, след като влакът й напуснал станцията 25 секунди по-рано от предвиденото по разписание. И това е вторият такъв случай за няколко месеца, пише ВВС.

Операторът на линията The West Japan Railway Company заяви: "голямото неудобство, в което поставихме нашите клиенти, е наистина непростимо".

През ноември м.г. имаше друг подобен случай, когато влак напусна перона 20 секунди по-рано, и тогава компанията също поднесе своите извинения на пътниците. Сега влакът подранил цели 25 секунди.
Разбира се, такова дребно несъответствие в разписанието може да е повече повод за шега, особено в социалните мрежи, подчертава ВВС.

Според в. Japan Today, кондукторът сметнал, че неговият влак е насрочен за напускане на станция Notogawa в 07:11,  вместо в 07:12 часа.

След затварянето на вратите той осъзнал грешката си и имал шанс да избегне задаващата се неудобна ситуация, но след като не видял чакащи въпросния влак пътници, решил да тръгне по-рано - излизайки от гарата 25 секунди преди определеното време.

Японските влакове имат репутация на изключително точни и се оказва, че наистина има хора, които се надяват да се качат на борда в последната секунда.

В конкретния случай, те останали на платформата да чакат и когато разбрали, че влакът тръгнал 25 секунди по-рано, се оплакали на железопътния оператор и скоро след това последвало официалното извинение.
Коментари: 0