Юнкер благодари на Мария Габриел за „непоколебимата отдаденост“

Председателят на ЕК изтъква „непоклатимото“ желание на българката да популяризира европейския проект

Юнкер благодари на Мария Габриел за „непоколебимата отдаденост“

Снимка: Мария Габриел/Facebook

Мандатът на Европейската комисия, в която работихме заедно, скоро ще приключи. Бих искал да Ви благодаря за усилената работа и за непоколебимата отдаденост към нашата институция и към гражданите на ЕС. Така започва писмо на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до българския еврокомисар Мария Габриел.

В него той изтъква, че политическото лидерство на Габриел е „изключително, а желанието да популяризирате европейския проект – непоклатимо“.

„Горд съм и благодарен, че сте част от моя екип. Доволен съм, че Комисията може да продължи да разчита на Вашата всеотдайност през следващия мандат под ръководството на Урсула фон дер Лайен. Желая Ви голям успех през този нов мандат, предстоящите политически предизвикателства и всичко най-добро за Вашето бъдеще“, завършва писмото, публикувано от българския еврокомисар във Facebook.

Тя също отправя благодарности към Юнкер, наричайки го „лидер, визионер, убеден европеец, който винаги ще помня и ще пазя писмото му“.

Припомняме, че днес е последният ден от работата на настоящата Комисия. От утре председател ще бъде Урсула фон дер Лайен, а Габриел поема ресора „Иновации, изследвания, култура, образование и младеж“. Досега нейният ресор беше

Новият изпълнителен орган на ЕС трябваше да заработи на 1 ноември, но парламента отхвърли три от кандидатурите за еврокомисари – на Унгария, Франция и Румъния, и трябваше да бъдат определени нови имена.
Коментари: 0