Задължителни маски и 1.5 м дистанция на полетите на „България Еър“

От 25 май полетите между София и Варна ще се осъществяват два пъти дневно – сутрин и вечер

Задължителни маски и 1.5 м дистанция на полетите на „България Еър“

Снимка: България Еър

2582 ~ 2 мин. четене

Носенето на маски по време на полетите на „България Еър“ е задължително както за екипажите, така и за пътниците. Екипажите задължително ще носят и санитарни ръкавици, с които да обслужват пасажерите. Това съобщиха днес от авиокомпанията, като представиха новите правила за полети.

Още от средата на март националният превозвач работи съобразно всички препоръки на здравните власти, като въведените мерки отговарят изцяло на оповестените вчера препоръки от Европейския съюз.

Авиокомпанията е установила необходимата организация, за да се осигури дистанция от 1.5 метра между пътниците. За моментите, когато това не е възможно, от ЕС препоръчват на пасажерите да мият по-често ръцете си. За целта на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти.

Същата организация за спазване на безопасна дистанция е надлежно осигурена и от летищните оператори. Паралелно с термокамерите, през които всеки пътник трябва да премине, чек-ин гишетата на летище София са оборудвани с плексиглас стъкла.  За да се ограничат максимално социалните контакти, „България Еър“ препоръчва на пасажерите си да се възползват от услугата за безплатен онлайн чек ин 24 часа преди полет, както и да избягват плащането в брой. Осигурена е възможност за плащане с банкова карта.

Преди и след всеки полет самолетите на авиокомпанията се почистват изцяло и се дезинфекцират щателно. Качеството и пречистването на въздуха по време на полет се осигурява чрез специални системи. Всички самолети на „България Еър“ са оборудвани с HEPA филтриращи системи, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух с температура до над 200 градуса, като по този начин се ограничава евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път.

Националният превозвач „България Еър“ уверява, че е създал необходимата организация за сигурен и безопасен полет за всички свои пасажери и призовава всички пътуващи да бъдат отговорни едни към други, като следват препоръките на властите, спазват необходимата дистанция и изпълняват изискването за носенето на маска по време на полет.

От компанията допълват още, че от 25 май полетите между София и Варна ще се осъществяват два пъти дневно – сутрин и вечер.Подкрепи Economic.bg