Задаващата се COVID криза засегна фондовите пазари

Петролът повиши цената си подкрепен от нарастващите признаци на ограничаване на доставките в резултат на урагана Айда

Задаващата се COVID криза засегна фондовите пазари

Снимка: Unsplash

488 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха последният ден от седмицата на червено. Инвеститорите се притесняват от постоянните случаи на COVID-19, които забавят икономиката, точно както горещата инфлация кара Фед да премахне лесни политики. S&P 500 и Dow не са се възстановили от доклада за лошите работни места миналия петък, като оттогава спадат всеки ден, включително и четирите търговски дни на тази съкратена седмица. S&P 500 се понижи с 0.77% до 4458, а Dow с 0.78% и достигна до 34 607. Технологичният NASDAQ се понижи с 0.78%, приключвайки на 15 115.

Европейските фондови пазари затвориха на червено в петък, като обърнаха по-ранните печалби. Инвеститорите претеглят опасенията си относно нарастващата инфлация и действията на централната банка. DAX загуби 0.09% и приключи седмицата на 15 609, а FTSE 100 записа минимален ръст от 0.07% до 7029.

Петролът се повиши в края на седмицата подкрепен от нарастващите признаци на ограничаване на доставките в САЩ в резултат на урагана Айда. Около три четвърти от добива на петрол в САЩ от Персийския залив, или около 1.4 милиона барела на ден, остава спрян от края на август. Данните от запасите от суров петрол в САЩ са спаднали до най-ниските нива от септември 2019г. WTI прибави 2.64%, завършвайки на 69.68 USD за барел, а Brent се повиши с 2.08% до 72.92 USD.

Златото се понижи в петък на фона на несигурността по отношение на свиващия се график на Федералния резерв на САЩ. Базовата 10-годишна доходност на държавните съкровища в Америка се повиши, след като икономическите данни показват, че високата инфлация може да продължи известно време. Жълтите кюлчета приключиха на цена от 1 787 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – няма значими икономически данни

Денят ще бъде спокоен от страна на значими икономически данни.

Инструмент на фокус

Siemens AG

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от края на юли. Корекциите в цената са ограничени до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Пробив и установяване над върха формиран преди 3 сесии, е възможно да доведе до възходящо движение. Пробив под 50 ЕМА може да доведе до низходящ тренд.

EUR/ZAR

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от края на август. Цената се движи под 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. Пробив и установяване над съпротивата може да доведе до възходящо движение.. Индикаторът RSI се намира близо до препродадени стойности, което може да доведе до възходящ тренд.

Wheat

Житото се намира в низходящ тренд от средата на август, цената е под 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до възходящо движение. Пробив и установяване над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящ тренд.

NASDAQ

NASDAQ се намира във възходящ тренд и корекциите в цената са ограничени до 20 – периодната експоненциална пълзяща средна, играеща роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА може да доведе до низходящ тренд.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg