Започна приемът за Telerik Academy Alpha

Срокът за кандидатстване е до 8 октомври

Започна приемът за Telerik Academy Alpha
3095 ~ 2 мин. четене
Водещата образователна организация Телерик Академия обяви днес, че започва новият сезон на Telerik Academy Alpha. Желаещите могат да кандидатстват за шест-месечната програма за обучение на софтуерни инженери до 8 октомври за едно от две профилирани направления – разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript. 

За целта кандидатите трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до края на първата седмица на октомври, след което да се явят на входен изпит в обучителния център в София. За успешното преминаване на изпита се изискват базови познания по програмиране с езика C# или JavaScript.

Подготвителни материали могат да бъдат намерени на страницата на програмата. Финалният етап от процеса представлява интервю, което изследва мотивацията на кандидатите. Приетите в програмата ще се присъединят към активната общност от близо 12 хил. души, обучавали се присъствено в Телерик Академия, и след завършването си ще имат възможност да се реализират в една от най-перспективните професии.

Telerik Academy Alpha е най-новата програма на Телерик Академия, създадена изцяло в отговор на нуждите както на учащите, така и на бизнеса и която предоставя летящ кариерен старт само за 6 месеца. Програмата е насочена към студенти с технологичен профил и специалисти, които имат минимален опит в областта на софтуерното инженерство, или такива, търсещи преквалификация в ИТ сектора. Водена от най-новите стандарти и практики в обучението, програмата предоставя на курсистите достъп до практически проекти и работна среда, близки до реалните, възможност за индивидуална работа и работа в екип. 

Днес 97% от завършилите в периода 2010-2016 г. участници работят в ИТ сектора, сочи проучване на Телерик Академия, проведено през август тази година. Те се реализират във водещи технологични компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner, Leanplum и редица други. Възпитаници на Телерик Академия допринасят и за успеха на 20 от 25- те най-големи софтуерни фирми в България. 


Подкрепи Economic.bg