Започва ново издание на състезанието за стартъпи в енергийния сектор в Централна Европа

Кандидатстването е до 15 април 2018 г.

Започва ново издание на състезанието за стартъпи в енергийния сектор в Централна Европа
492 ~ 2 мин. четене

На 1 март започва приемането на кандидатури за PowerUp! на InnoEnergy – четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сектора на чистата енергия в Централна Европа. Състезанието дава огромната възможност за развитие на бизнес и създаване на присъствие на глобалния пазар.

В допълнение на финансовите награди, победителите в състезанието ще имат възможността да се включат в престижната програма Highway® на InnoEnergy, която превръща идеите и дизайните в реалност. Тя предлага на начинаещите предприемачи финансиране от 150 000 евро и подкрепа в развитието и протекция на продукта, тийм билдинг, достъп до международни потребители и източници на външно финансиране.

Джейкъб Милър, главен изпълнителен директор на InnoEnergy за Централна Европа, споделя, че факторът, който откроява PowerUp! от останалите състезания е не само огромния опит на организаторите, но най-вече техния подход, ориентиран към бизнеса:

- Опитваме се да посочим решения и да отворим врати – InnoEnergy е водещ в сектора на чистата енергия, успехът, на което се дължи на фактът, че освен пари, инвестираме знание и контакти. Управляваме най-голямата иновационна екосистема в света, която се състои от над 320 членове. Включително водещи енергийни компании в Европа, научни и изследователски центрове, градове и региони. Акционерите ни включват компании като Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO or Tauron.

Организаторът също така подчертава, че мобилността, киберсигурността и решенията за съхранение на енергия са особено търсени на енергийния пазар. Обхватът от интереси включва технологии, които позволяват намаляване на емисиите на вредни вещества в атмосферата и такива, които се борят със смога. Победител в миналогодишното издание бе унгарският стартъп HeatVentors, който представи иновативен метод за съхранение на топлинна енергия, която изисква 90% по-малко пространство и позволява спестяването на 20 до 40% енергия.

- Достигането до стартъп общността е важна стъпка за постигането на една от основните цели на стратегията на за 2030 г.: да станем първия избор на потребителите. Вярваме, че партньорството ни с InnoEnergy ще ни помогне да се превърнем във важна част от европейската иновационна екосистема и се вълнуваме да работим заедно по бъдещи проекти – заяви Золт Винклер, Председател на Open Innovation Hub в MOL Group, партньор на миналогодишното издание на състезанието.

Големият финал на PowerUp! в Прага и над десет регионални финала ще бъдат предшествани от тренировъчните лагери. Тези уникални уъркшопи с най-добрите ментори в сферата на бизнеса в Европа предоставят възможността за верификация на бизнес модел и усъвършенстване на презентационните умения на участниците.

За участие в състезанието, трябва да имате прототип на продукта, отбор и да попълните формуляр, който е достъпен на уебсайта на състезанието до 15 април.

Коментари: 0