Започва роудшоу за облигациите на БЕХ

J.P. Morgan и Banca IMI ще организират срещи с инвеститори от Европа и Великобритания

Започва роудшоу за облигациите на БЕХ

„Български Енергиен Холдинг ЕАД (БЕХ) с рейтинг (P) Ba1 от Moody’s и BB- от Fitch, е упълномощил J.P. Morgan и Banca IMI да организират поредица от срещи с инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност в Обединеното кралство и континентална Европа, които започват на 18 юли. Това съобщават от енергийното дружество.

БЕХ е най-голямото дружество в България по активи и е 100% собственост на Българската държава. Активите на БЕХ са от стратегическо значение за икономиката на България и включват повечето най-големи съоръжения за производство на електрическа енергия в България, както и електропреносната и газпреносна мрежи. Очаква се предлагане на Reg S средносрочни инструменти, в зависимост от пазарните условия, като се очаква на инструментите да бъде присъден рейтинг (Р) Ba2 от Moody’s и BB- от Fitch. Прилага се стабилизиране FCA / ICMA.”

По-рано тази година БЕХ получи мостово финансиране в размер на 650 млн. евро от банков консорциум, воден от J.P. Morgan Securities и включващ още банка IMI (част от групата на Intesa Sanpaolo) и Bank of China. Сега холдингът ще пласира облигационна емисия, за да покрие това мостово финансиране.

Коментари: 0