Започва съвместно учение \"Граница 2016\"

ГКПП Кулата ще бъде затворен временно за преминаване на превозни средства

Започва съвместно учение \
3842 ~ 1 мин. четене

Министерство на външните работи ще проведе днес съвместно учение с Министерство на отбраната в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич. 

Във връзка с планираното съвместно учение в рамките на час в събота, ще се наложи временно затваряне на ГКПП - "Кулата" за преминаване на моторни превозни средства.Очакваният интервал ще е от 11:00 до 12:00 часа, след което пропускателният режим на граничния пункт ще бъде изцяло възстановен.

"Граница 2016" е по инициатива на премиера Бойко Борисов, а на него ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР, МО и БЧК, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на България, предаде bTV.

Подкрепи Economic.bg