Засега няма проблем със „Зелена карта“, смятат застрахователите

Притежателите на „Гражданска отговорност“ могат да разчитат на защитата, която тази застраховка е осигурявала досега

Засега няма проблем със „Зелена карта“, смятат застрахователите
Към настоящия момент правата на притежателите на застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите при пътуване на територията на страната или извън нея не са ограничени. Това е становището на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) във връзка с наложената мярка за наблюдение на Българското бюро „Зелена карта“ от страна на Съвета на Бюрата.

Притежателите на „Гражданска отговорност“ могат да разчитат на защитата, която тази застраховка осигурява, както и досега, се казва в становището на АБЗ.

Пазарът на застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобилистите е динамичен и сложен, затова устойчивостта и здравословното му развитие изискват присъствието на професионален и силен регулатор, налагащ  прозрачни правила, еднакви за всички участници на пазара, казват още застрахователите.

Припомняме, че по-рано днес председателят на УС на Българското бюро „Зелена карта“ Орлин Пенев подаде оставка. Формалната причина, посочена като мотив, е „здравословен проблем“. Решението обаче съвпада с мониторинга, който Съветът на бюрата е наложил на българската институция от 10 декември.
Коментари: 0