5 зашеметяващи спа центъра по дизайн на известни архитекти (галерия)

Те създават атмосфера на релакс и лукс

5 зашеметяващи спа центъра по дизайн на известни архитекти (галерия)
Ако сте пътешественик, който харесва и дизайна, вероятно сте избрали хотела си въз основа на неговия архитект или дизайнер. 

А важна част от всеки добър хотел е неговият спа център.

Замисляли ли сте се кой е проектирал спа центъра на хотела? 

Иска се много работа за създаването на наистина спокойна среда, така че не е изненадващо, че най-големите имена в дизайна и архитектурата са използвали своя талант за дизайна на спа центрове и басейни.

Вижте 5 зашеметяващи и стилни спа центрове на известни хотели по света, проектирани от известни ахритекти:

1. Tschuggen Grand Hotel (Ароса, Швейцария)Марио Ботта проектира спа центъра на хотел Tschuggen Bergoase в швейцарския курорт Ароса в стил катедрала. Комплексът с площ от 54 000 кв. фута е известен със своите платна от стомана и стъкло, които позволяват на светлината да проникне в интериора и почиващите да се наслаждават на планинските гледки. Карло Рампаци създава деликатния интериор, който съчетава светлина, вода и камък.

2. Хотел Marqués de Riscal (Елсиего, Испания)Неповторимият Франк Гери, заедно с Ив Колет, проектира спа центъра Caudalie в този испански курорт. Докато външността на сградата се отличава с вълнообразни форми, с които Гери е добре известен, интериорът на спа центъра има по-изискан подход, който включва минималистичен шикозен басейн и стаи за процедури с просторен изглед към лозята на имота.

3. Le Royal Monceau (Париж, Франция)Интензивният стил на Филип Старк е в пълен синхрон с интимния спа център в Le Royal Monceau в Париж. В ядрото на спа центъра е разположен закрит басейн, облян в естествена светлина, благодарение на оберлихта и огледалата по стените - запазена марка на Старк. Стаите за женски процедури са декорирани в чисто бяло  и розово, докато мъжете се разхождат из лъскав коридор с елементи от неръждаема стомана.

4. Huvafen Fushi (Малдиви)Подводните преживявания - от хотелските стаи до заведенията за хранене - са много застъпени, така че защо да не се насладите на подводен спа център? Huvafen Fushi е дом на първия в света подводен спа център, който първоначално е бил проектиран да напомня за бунгалата със сламен покрив в курорта - 43 на брой. Студио RHE освежава спа центъра в Huvafen Fushi през 2007 г., създавайки футуристично пространство с LED-осветен вграден таван и синьо-бял теракотен под.

5. Dolder Grand Hotel (Цюрих, Швейцария)Когато Норман Фостър обновява историческия Dolder Grand в Цюрих преди повече от десетилетие, той добавя и наистина забележителен спа център. Площта от 43 000 кв. фута включва аква зона, 18 зали за процедури, 2 спа апартамента, зала за медитация и салон. Афинитетът на Фостър към Швейцария е добре известен - той е работил по безброй проекти в цялата страна.
Коментари: 0