Затварят част от бул. „България” заради метрото

Закриват се спирки, променят се маршрути на градския транспорт

Затварят част от бул. „България” заради метрото

Изграждането на третия лъч на софийското метро ще доведе до нови промени в движението и затваряне на части от главни булеварди.

От утре до края на март е забранено използването от автомобили на дясната лента и локалното платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”. Мярката е във връзка със строителството на третия метролъч, съобщиха от Столична община, цитирани от Kmeta.bg.

Във връзка със строителството се въвеждат и промени в организацията на движение от 9 до 31 март.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по:

-дясната лента от пътното платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”. Движението ще се извършва в две пътни ленти в посочения участък.

- по локалното пътно платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”.

Строителството налага и промяна на маршрутите на тролейбусни линии 2 и 9 за същия период.

В посока ж.к. „Борово” колите, тролеите 2 и 9 ще се движат от бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по ул. „Григор Начович”, ул „Отечество”, ул. „Кюстендил” и по маршрутите си.

В посока Център тролеите от 2 и 9 линия ще се движат от ул. „Кюстендил”, по ул. „Отечество”, ул. „Григор Начович” (пресичане на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и по маршрутите си.

Закрива се спирката „бул. Акад. Иван Е. Гешов“ на автобуси № 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. „България” с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” в посока бул. „Гоце Делчев”.

Измества се трамвайна спирка „бул. Акад. Ив. Гешов“ на бул. „България” в посока бул. „Гоце Делчев” преди кръстовището с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”.

Коментари: 0