Затварят част от Цариградско шосе

Забраната за движение ще важи за южното пътно платно

Затварят част от Цариградско шосе
184 ~ 1 мин. четене

Ремонтът на една от основните пътни артерии на София – бул. „Цариградско шосе” – от бул. „Александър Малинов” до Околовръстния път започва от днес, 20 април. 

От 7 ч. тази сутрин южното пътно платно на булеварда между моста на река Искър и Околовръстен път, вече е затворено за почти 2 месеца – до 10 юни. Движението ще се извършва двупосочно в северното платно.  

Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. „Цариградско шосе” ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между алея „Яворов” и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19 млн. лева.

Графикът на ремонтите бе обявен от кмета на София Йорданка Фандъкова още през миналата седмица. Тя анонсира мащабни ремонтни дейности в различни райони на столицата и обеща те да бъдат извършени по начин, който осигурява проходимост на основните пътни артерии. За да се избегнат големи задръствания, от общината препоръчват и използването на обходни маршрути.   Подкрепи Economic.bg