Затварят ключови булеварди заради строежа на метрото

Нови тапи в столицата през следващите 14 месеца

Затварят ключови булеварди заради строежа на метрото
4280 ~ 2 мин. четене

От днес участъкът между булевардите „Цар Борис III” и „Гоце Делчев“ в столицата се затваря за 7 месеца заради изграждането на кръстовище на две нива.

 Строителството ще върви паралелно с изграждането на третия лъч на метрото в района, което включва новата метростанция в Красно село. Тя ще се намира на кръстовището между бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница", където ще бъде изградено тунелно преминаване от бул. "Гоце Делчев" към ул. "Житница" под бул. "Цар Борис III", предаде Kmeta.bg.

 За срок от 7 месеца в района се въвежда временна организация на движението, като от бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница" към бул. "Цар Борис III", и обратно, няма да има пряка връзка за водачите на автомобили. От днес се затваря и участъкът от бул. "Гоце Делчев", а на 23-ти март се спира движението и от ул. "Житница".

От 27-ми март изграждането на други две метростанции ще затвори бул. "Патриарх Евтимий" в два участъка - след кръстовището с "Граф Игнатиев" и след бул. "Витоша" в посока Петте кьошета. Настоящата метростанция НДК ще бъде връзката между втори и трети лъч на метрото, а прехвърлянето от първи лъч към трети ще става на станция "СУ "Св. Климент Охридски" при пл. "Орлов мост".

Променя се движението на автобусната линия 73 в посока към ж. к. "Гоце Делчев", на линия 83 към Зоопарка, както и на линия 102 в към посока "Студентски град". Изместват се автобусните спирки на линиите 63 и 260, както и на трамваите 4 и 5 на временно изградени перони в района на кръстовището на ул. "Житница" при бул. "Гоце Делчев" и "Цар Борис III". Променя се и линията на трамвай 6. Тя няма да минава под тунела, той ще се движи до ж. к. "Иван Вазов".

От 27 март за 14 месеца се забранява движението по бул. "Патриарх Евтимий" от бул. "Васил Левски" до ул. "Хан Крум". По "Васил Левски" от кръстовището с "Граф Игнатиев" ще се преминава двупосочно до "Петте кьошета". Двупосочно оттам ще преминават тролеите с номера 1, 2, 5, 8, 9, предаде БНТ.

Закриват се спирките на бул. "Патриарх Евтимий" при кино "Одеон", както и при бул. "Витоша". Разкриват се нови временни спирки в посока към бул. "Прага" за тролеите с номера 1, 2, 5, 8 и 9 на бул. "Васил Левски", преди ул. "Данте" и на бул. "Васил Левски", непосредствено преди ул. "Г. С. Раковски".

Подкрепи Economic.bg