Затварят за ремонт кръстовището на СУ през уикенда

От понеделник се възстановява движението на трамвай 7 по бул. „България“

Затварят за ремонт кръстовището на СУ през уикенда
928 ~ 1 мин. четене
Булевард „Васил Левски“ около Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворен за движение през уикенда заради ремонтни дейности. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев уточни, че ремонтите ще се извършат събота и неделя. "На 11 и 12 август  строителите  имат  ангажимента да фрезоват асфалтовата настилка на кръстовището, както и  да го асфалтират и маркират, така че в понеделник сутрин първият тролей в 4.30 часа  да премине" – уточни още Крусев. 

"Призоваваме хората да ползват обходни маршрути като бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ , ул. „Гурко“, ул. „Георги Раковски“, бул. „ Дондуков“. От Столична община обясняват, че тъй като в района няма жилищни сгради, строителите ще работят и през нощта. „За тези 48  часа цялото кръстовище трябва да бъде реновирано“, допълни Крусев. 

„Очакваме в събота или неделя най-късно да бъде възстановено движението по трамвайна линия 7. В момента на обекта  текат довършителни работи. Предстои да бъде направена проба с мотриса, която да мине по трамвайното трасе и най-вероятно в събота ще бъде възстановено движението“, обясни още Евгени Крусев. 
Подкрепи Economic.bg