Завърши ремонтът на първите 12 км от проблемния участък на „Тракия“

Утре ремонтните дейности се прехвърлят в посока София

Завърши ремонтът на първите 12 км от проблемния участък на „Тракия“ 4 Снимки

Снимка: АПИ

3365 ~ 1 мин. четене

Завърши ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Ремонтираният участък е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“.

Ремонтираната отсечка е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи, а ремонтът се  изпълнява от дружеството „Автомагистрали“. Ремонтираните 12 километра са преди най-проблемния участък от магистралата, останалите 40 км - между Оризово и Стара Загора, където от години важеше ограничение 90 км/ч. Техният ремонт ще започне, аĸo вpeмeтo пoзвoли, но щe e пo-cлoжeн и щe oтнeмe пo-дългo вpeмe.

 От утре, 6 ноември, строителните работи ще продължат в същия 12 км участък, но в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас. Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по автомагистрала „Марица“ от Свиленград към София ще могат да продължат по „Тракия“ като на п. в. „Оризово“ се качат на АМ „Тракия“ в посока Бургас и на п. в. „Чирпан“ обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел „Плодовитово“ от „Тракия“ в посока София към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при п. в. „Чирпан“ и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66. 

Подкрепи Economic.bg