Зеленски търси депутати за партията си с конкурс

Те нямат нужда от предишен политически опит

Зеленски търси депутати за партията си с конкурс
352 ~ 1 мин. четене
Екипът на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски призова гражданите да се включат в конкурс, с който ще бъдат избрани кандидатите за депутати на неговата партия „Слуга на народа“, която цели да отнеме властта от дискредитираната политическа класа, цитира „Ройтерс“.

Кандидатите нямат нужда от политически опит, както беше случаят със самия Зеленски. Те могат да подадат заявления за участие в конкурса в уебсайт, като опишат препоръките си и предложения за нови закони. След това ще бъдат проучени с помощта на международни компании.

Възможно е представители на партия „Слуга на народа“ да използват и детектор на лъжата, за да изпитат честността на кандидатите. Партията на Зеленски не е представена в парламента. Спечелването на извънредните избори би му позволило да излъчи ново правителство и да извърши реформи, които да се ползват с одобрението на гласоподавателите и международните дарители на Украйна. 

Проучвания на общественото мнение сочат, че партията „Слуга на народа“ ще спечели изборите през юли, но няма да има мнозинство в парламента.

„На първо място тези хора трябва да бъдат с висок морал и принципи и да се стремят да разберат и изпълнят задачите, които ще им постави украинското общество“, заяви лидерът на партията Дмитро Разумков.
Коментари: 0